Доскорошният разпределител на националния ни отбор волейбол Андрей Жеков разкри пред Гонг, че селекционерът Камило Плачи иска среща с него. Утре в зала „Скаптопара” в Благоевград плеймейкърът ще проведе трети открит урок или по-скоро камп за дечица. Андрей обаче не скри: „Ако бъда в залата, ще играя! Ако кажа, че волейболното поле не ми липсва, ще излъжа. Но в същото време истината е, че не ми липсва толкова много, че да се върна да играя волейбол! Последните месеци не съм тренирал. Следващите седмици предполагам, че ще се видим с Камило Плачи защото ме беше търсил. Ще се видим може би като приятели и хора, които са работили 4 години заедно”.

Жеков това лято се отказа от участие в националния ни тим преди Олимпиадата, но няколко месеца по-късно повтори: „Аз никога не съм казвал, че повече няма да играя волейбол, че повече няма да играя в националния отбол! Просто аз когато се отказах от тима това лято, казах, че просто на този етап нямам място в него! Това беше моето решение, но не съм казвал, че никога няма да се върна защото осъзнавам, че всеки един момент нещата може да се променят! На този етап обаче такава промяна няма. Предполагам, че желанието на Камило за среща е преди всичко защото последните 4 години нашите взаимоотношения са били преди всичко много човешки, а след това като между треньор и състезател. С Камило ще се видим просто защото не сме се виждали 4-5 месеца, а какво ще си кажем никой не знае. Абсурд е да бъда помощник треньор в националния отбор! Ако бъда в залата, ще играя! Нямам никакви намерения и амбиции да бъда треньор по волейбол”.

Относно предстоящата си трета тренировка с благоевградски дечица утре от 11 часа в зала „Скаптопара”, който помага на волейболния клуб Пирин Хайстер - ЛТУ и Община Благоевград каза:

Вече направихме две срещи с дечицата и за мен те бяха много приятни. На първата нямаше толкова голям интерес, но на втората бе двойно по-голям. Надявам се утре да има още повече дечица. За мен тези срещи протичат добре. В децата виждам желание да спортуват, а това е най-важното.

На първата среща бяха 10, на втората 20 на възраст между 8 и 12 години, които никога не са играли волейбол. Ако утре доидат 30 дечица, ще бъде супер! В началото на всеки открит урок с новите се запознавам, а вече се познавам с повечето, след това си говорим, загряваме, подаваме си специалните по-малки и олекотени топки, правим си игри. Децата пък вече изявяват желание да тренираме с голямата топка защото с малката не им е интересно.

Честно да кажа тези срещи с децата са ми приятни. В дните, в които имаме такива, се чувствам много добре. Всички ние сме тръгнали оттам, започнали сме да играем волейбол защото ни е било много интересно. Виждам, че и на децата им е много интересно, забавно и приятно. Доволен съм след като приключи деня със среща с децата!

Утре ще бъде третият ни подобен камп, който може да бъде и последен защото след това се планира сформирането на групи, които ще тренират под график. Аз ще пътувам до Благоевград веднъж седмично докато съм свободен и имам възможност, за да бъда там с децата, да тренираме и разговаряме. Всички много се забавляваме заедно!