Трима специалисти от ВК Марица попаднаха в щаба на старши треньор Драгутин Балтич за женския национален отбор на България по волейбол.

Словенският волейболен спец привлече в своя екип спортния лекар на маричанки д-р Георги Касабов, физиотерапевта и рехабилитатора им Петър Караджов, както и Стойко Цонов – кондиционният треньор на ВК Марица.

Драгутин Балтич обяви, че и трима служители на ВК Марица ще бъдат основни фигури в работата му и много ще разчита на техния висок професионализъм. В екипа на словенеца бе привлечен и още един пловдивчанин - Петър Шопов, който ще бъде помощник треньор. Така пловдивското присъствие в женския национален волейболен отбор става твърде осезаемо. Георги Петров ще бъде пък статистик на отбора, а Валентин Помаков – мениджър.

Както е известно в състава на държавната селекция пък са водещите волейболистки на Марица - разпределителката Цветелина Николова и либерото Ивелина Монова, както и други две пловдивчанки, възпитанички на силната волейболна школа на маричанки - либерото Кристин Колчагова и посрещачката Таня Събкова. Криси в момента играе за Левски Волей, а Събкова в Бакъй Баку, Азербайджан.

Така с тях общият брой пловдивчаните в националния ни женски волейтим стават точно 8.

Липсва само друга известна маричанка-националка - Радосвета Тенева-Миличевич. Доскоро Ради се подвизаваше във волейболното първенство на Турция и обличаше екипа на слабака Анкарагюджу и може би затова тя не попадна в състава.