Общото отчетно събрание на българската федерация по волейбол започна в 10:16 в зала 6 на НДК. След официалното откриване председателят на ДАМС Весела Лечева заяви: „Пожелавам ви успешно общо събрание и победоносна 2007 година. Дано да съумеете да работите добре и да повторите успехите на националния отбор от миналата година. Тази година да отчетете нови успехи, да загърбите конфликтите и споровете да преодолеете противоречията и да не допуснете те да станат водещи. Общата цел пред БФВ са нови успехи на волейболистите ни”.

Председателят на БФВ Данчо Лазаров изрази своята благодарност за работата и политиката на ДАМС, като награди Лечева с реплика на бронзовите медали от Световното първенство в Япония.

За изключителен принос и благодарност БФВ награди с такива медали и първите треньори на националите ни – Евгени Попов (Даниел Пеев), Кирил Методиев (Иван Зарев), Румен Торбов (Красимир Гайдарски), Божидар Боянов (Боян Йорданов), Кирил Недев (Тодор Алексиев), Стефан Христов (Теодор Салпаров), Илиян Казийски (Матей Казийски), Янка Прохорова (Владо Николов), Светослав Стойчев (Евгени Иванов), Матьо Калчев (Андрей Жеков), Георги Бойчев (Пламен Константинов).

Реплика на медалите си от Световното получиха Мартин Стоев и Владислав Тодоров – Сарата.

Общото събрание има кворум, след като от 116 клуба присъстват 66. В зала 6 на НДК на голяма видео стена вървят избрани моменти от Световното в Япония. Очаква се и специално обръщение на съдиите към събранието.