Нито една оферта не е получена към волейболистите на шампиона Левски Сикноко. Всички мъжки титуляри и капитанката на жените Любка Дебърлиева са пуснати от сините на трансферния пазар. Запитвания обаче няма. До средата на юли трябва да изберат треньори и на мъжете, и на жените.

Президентът на клуба Тихомир Лесев сподели само за една несериозна оферта към Методи Ананиев от Вибо Валентия с лоши финансови условия.

Той разкри и причините Левски да откаже евроучастие: „Отказахме да участваме в евротурнири при мъжете, защото, ако продадем или трансферираме основния си състав зад граница, според мен ще е несериозно да участваме в Европа с този тим, който остава! Засега не мога да коментирам дали ВК Левски Сиконко ще има промяна в бюджета си с оглед на световната финансова криза”.

„Няма да привличаме нови имена!”, обяви пред Гонг президентът сините шампиони Тихомир Лесев. На трансферния пазар са: Николай Учиков, Теодор Богданов, Краси Гайдарски, близнаците Братоеви и Методи Ананиев, при жените - единствено Любка Дебърлиева.


Ето още какво каза пред Гонг Лесев:

„До момента в клуба не са пристигнали оферти към който и да било състезател от мъжкия тим! Дойде само една за Методи Ананиев от Вибо Валентия, но е несериозна и я отказахме. Ще им пуснем нашите финансови условия и ако се съгласят, може да има някакво развитие. На предложената от тях сума е изключено да стане подписване на договор. Въпреки обявен интерес по медиите от Корея и Турция към сини играчи, оферти в клуба на Левски Сиконко не са пристигали никакви.

На трансферния пазар са: Николай Учиков, Теодор Богданов, Краси Гайдарски, близнаците Братоеви и Методи Ананиев. При жените единствено Любка Дебърлиева, на която търсим отбор в чужбина.

Няма да привличаме нови имена при мъжете! Ще наблегнем на юноши и резервите от миналия сезон. Но тепърва ще се види кой ще бъде трансфериран и кой ще остане в Национална волейболна лига.

В първия кръг на Чалъндж Къп волейболистките ни играят с финландки и целта ни е да ги преодолеем. А това според мен е реално. Мисля да направим едно добро отборче, за да се представим добре в евротурнира и да гоним отново шампионска титла в България.

Около избора на треньор на мъжете и жените – още няма яснота. Има варианта Пламен Христов да остане да води момичетата, но все още нямаме споразумение с него по този въпрос. Тъй като женската ни селекция има и евроучастие в най-кратки срокове трябва да изберем треньорите. До средата на юли трябва да се реши този проблем защото е належащ. Вариант чуждестранен специалист да поеме мъжете, отпада като вариант. Ще търсим наставник от вътрешното първенство. Нямаме никакви варианти на този етап. Водиха се разговори с Брунко Илиев, но той категорично отказа да продължи като треньор.

За сега не мога да коментирам дали ВК Левски Сиконко ще има промяна в бюджета си с оглед на световната финансова криза. Предстоят разговори с основния спонсор на клуба и там ще се вземат решения.

Отказахме да участваме в евротурнири при мъжете защото , ако продадем или трансферираме основния си състав зад граница, според мен ще е несериозно да участваме в Европа с този тим, който остава!”