Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Найден Надейнов заяви, че ако тимът играе така, както до този момент, и срещу Русия, усилията на националите ще дадат своя резултат. Утре от 17:00 часа българско време „лъвовете“ излизат срещу руснаците в полуфинала на олимпийския турнир, след като снощи размазаха Германия с 3:0.

Найденов говори специално за Гонг на живо от автобуса на българския тим, който се отправяше за тренировката си.

Ето какво сподели Найден Найденов в Спортно Шоу Гонг:

Всички от отбора са както си бяха преди този мач с Германия, с настроение както преди всеки мач, очакваме да играем на едно високо ниво с Русия.

Сега в момента пътуваме за тренировка, после се прибираме, по-късно имаме видео. Досега почиваха. Не са купонясвали. Мислим само как да починем възможно най-много, днес за това им дадохме време да поспят да починат.

Мисля, че ще играем, както играхме досега, мислим мач за мач, спокойни сме, играем като един, ще подходим по същия начин.

Моята идея, когато станах треньор, бе да обединя отбора, да създам усмивки, защото тях ги нямаше, да ги накарам да повярват в себе си, да създадем един колектив.

В щаба нещата са невероятни, всеки помага. Камило Плачи отговаря за техническата част. За мен бе важно отборът да се успокои. Всеки иска да помогне, това е и най-важното. Всеки си изпълнява задълженията в екипа.

Важните неща ги решавам аз, но най-важното е, че създадох този колектив. Аз не съм тръгнал да бера плодове, исках да има отбор. За мен бе най-важното, че този отбор играе като един и побеждава. Не обръщаме внимание на негативните неща.

Аз още в началото никога не съм казвал докъде ще стигнем. Ние трябва да играем добре, организирано. Срещу Русия искам това, да излезем организирани, с усмивки, мобилизирани. Да излъчваме самочувствие, увереност.

За сетен път благодаря на феновете, които вярват в нас и ни подкрепят. Както в България, така и в Лондон, където има много фенове. Мисля, че направихме щастливи цяла България.

Срещу Русия трябва да играем по същия начин, с тази концентрация от вчера, ще покажем резултат.

Разузнаването за Русия почти е приключило. Към 19,30 – 20 ще изгледаме едно видео, всичко е готово, дискове, тактики, на 90 процента сме готови за Русия.

Успявам да ги надъхам момчетата. Това идва отвътре, когато го желаеш истински, и си безкористен. Това си идва от теб и от душата. Всичко, което правя, го правя заради тях, заради волейбола, а не заради мои облаги.