България ще бъде водена от Мирослав Живков по време на двете проверки със Сърбия в Пожаревац и Белград преди старта на Световната волейболна лига. Наставникът на Пирин Балканстрой Разлог ще замества селекционера Радостин Стойчев, който очаква финала на италианското първенство в неделя, но пък е поставил конкретни задача както за играта на отбора, така и на всеки един играч поотделно.

“Във остана една група, която ще продължи да се подготвя по конкретна програма предоставена от кондиционния треньор Енцио Брамард. Отиваме в Сърбия да изиграем две контроли, в които да видим моментното състояние и да изпълним конкретните поставени задачи от Радостин Стойчев, ще държим връзка с него. Селекционерът има персонални изисквания към всеки един състезател, към отбора и трябва да играем добре. Няма нови контузии в тима“ каза преди отпътуването за Сърбия Живков.

Треньорът каза още: “Като отидем в Сърбия ще видим дали сме доволни от подготовката до момента, хубавото е, че всички момчета са здрави. Трябва да видим каква игра ще покажем. Николай Пенчев е с младежкия национален отбор, Светослав Гоцев се възстановява добре и се надявам в най-кратко време ще може да тренира пълноценно.”