Андрей Жеков изпитва болки в рамото, но здравословният проблем не е притеснителен, научи Гонг. Националният разпределител не игра при втората загуба на Патра на 1/2-финалите в Гърция тази вечер.

Следобед плеймейкърът бе при специалисти и резултатите от прегледите и изследванията са успокоителни - не става дума за сериозна травма, а от преумора се е възобновила стара болка в рамото му. Лекарите обявиха, че има възпаление в рамото, но това не е страшно и ще се възстанови бързо.

Подобни болки в тази част на ръката Жеков имаше и преди, като за последно това се случи преди Олимпиадата в Пекин. Този проблем се отдава на преумора, не застрашава участието му в лагера и мачовете на националния отбор. Неприятното в случая е, че Андрей сега изпитва болки и му е затруднено да си вдига ръката.

От началото на сезона в Гърция разпределителят ни е несменяем титуляр в тима на Патра, показва отлична игра и преумората в края на шампионата е обяснима за Жеков.

Тази вече тимът му прие и отново загуби от Олимпиакос в 1/2-финалната фаза на шампионата, с което бившият тим на Боян Йорданов е на успех от участие на финал. В първия мач Жеков постигна 2 точки, но Патра загуби с 0:3 гейма. Тази вечер без родния национал съставът взе само гейм и отстъпи с 1:3 гейма (25:22, 16:25, 23:25, 22:25) като домакин. От състава отсъства и другият български национал Боян Йорданов, който е на лечение в чужбина.

С проблеми в рамото е и другият българин в първенството на южната ни съседка Пламен Константинов. Гибона не игра за Ираклис при загубата от Панатинайкос с 2:3 гейма, а утре е вторият полуфинал, като може капитанът ни да играе в Солун.