15 волейболисти от националния отбор се събраха на първата тренировка с топка в зала „Христо Ботев“ от лагера за световната квалификация в Чехия в началото на януари.

Единствените двама отсъстващи от селекцията на Камило Плачи са разпределителят Георги Братоев, който се очаква най-късно в понеделник и повиканият отново диагонал Боян Йорданов. Състезателят на Олимпиакос обаче е със съмнения за контузия и днес е минал изследвания в Гърция за разтежение на ребрен мускул. Повече около състоянието му ще се знае утре, когато се очаква да се присъедини към отбора.

Андрей Жеков се присъедини след повече от една година отсъствие от националния отбор, зареден с много желание за победи. Стана ясно, че само две от четирите контролни срещи на волейболистите ни преди световната квалификация в Чехия, ще бъдат открити за феновете.

На 27 декември почитателите на националите ще могат да гледат проверката с Губерния (Нижни Новгород). Руският отбор с треньор Пламен Константинов вече е в София. Другата открита контрола ще бъде на 30 декември срещу Турция. И двете проверки ще бъдат при символичен вход.