„Разочарован съм, можехме да победим, но те бяха подобри от нас днес”, това коментира Андрей Жеков след загубата с 1:3 гейма от Бразилия.

„Моето мнение е, че бяхме близо, но като цяло бразилците бяха по-добри от нас. Началният им удар бе много силен, а ние не можехме да се организираме добре след това. Нашият сервиз пък не бе на ниво, за да бием Бразилия. Доста неща изброих, така че явно закономерно паднахме”, коментира Жеков.

„Третия гейм – спряхме ги на блок, успяхме да им се противопоставим. На такова ниво обаче, в нашия състав имаше известна нервност. Искахме да зарадваме тази публика и да оправдаем очакванията”, добави той.

„Създаде се излишна еуфория преди този мач. А със същия състав Бразилия спечели Световната лига миналата година. Не са толкова по-силни от нас. Ние не сме толкова далеч от тях, но Бразилия е номер едно”, призна още българският национал.

„Нямаме много време за възстановяване до утре, трудно ще ни е след такава загуба. Дано утре излезем по-освободени”, каза Жеков.

„Публиката е прекрасна, адреналинът ти скача до небето. Съжалявам като цяло за днес, днес не заслужавахме да загубим без тайбрек”, завърши Андрей Жеков.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.