Волейболните национални направиха 60-минутна тренировка преди мача с Финландия довечера от Световната лига. Пламен Константинов и компания загряха за срещата с финландците с игра, която може да бъде наречена „Изгори национала”.

Целта на заниманието е последователно, след неотразена топка, един по един играчите да отпадат, като се определят за изгорени, а победител е този, който спаси всяка топка и остане последен на игрището. Финалният сблъсък беше Костадин Стойков – Теодор Салпаров, като първият успя след прехвърляне на мрежата да излъже либерото.

Освен тази игра националите проведоха леки упражнения и запазиха сили за мача. Съперникът ни тренира по-рано сутринта, а след това в зала „Конгресна”, влязоха националите, които попаднаха извън групата и тренираха под ръководството на кондиционния треньор и наставниците на Б селекцията – Евгени Генчев и новия треньор на Левски Сиконко – Найден Найденов. Билети вече почти няма.

Гонг научи, че на трибуните ще бъде треньорският щаб на шампиона на Италия Тренто – Радостин Стойчев и неговият помощник.

Пропадна пристигането на боса на първенеца на Серия А1 – Диего Мосна. Италианецът е имал ВИП резервация, но спешни бизнес дела ще му попречат да вика за България и по специално за лидера на Тренто Матей Казийски. Мосна искаше да гледа сблъсъка България – САЩ следващия уикенд в добре познатата за него зала „Конгресна”, но се наложи да замине за Щатите къде има бизнес.