Почти всички родни волейболисти в Баку са обръснати глави заради дадена дума, че ако България се класира на полуфинал на Европейските игри състезателите ще се подстрижат. Прическа „нула номер“ вече са Николай Николов, Борислав Апостолов, Венцислав Рагин, близнаците Георги и Валентин Братоеви, Светослав Гоцев, Велизар Чернокожев, Мартин Божилов, съобщи bgolympic.org.

„Думата си е дума. Обещахме си ако влезем в Топ 4 да го направим и го изпълнихме,“ каза Николай Николов.

Мартин Божилов не поясни дали за класиране за финал ще има ново обещание помежду им. „Ние да стигнем до последния мач, пък то ще се разбере“, загадъчно заяви либерото.

Тази сутрин националите имаха разпускащи занимания, следва обяд и кратка почивка, а от 16 до 18 часа ще тренират в залата на селото на спортистите. След вечеря е предвиден видеоразбор.

Волейболистите ни в Баку

източник: bgolympic.org

От снощи, веднага след мача с Турция, треньорският щаб работи усилено по статистиката и предстоящата тактика с поляците. До ранни зори Николай Желязков и помощниците му разработваха различни варианти за противопоставяне на съперника. Те ще бъдат синтезирани и проиграни в тренировката и след това преговорени в детайли тази вечер по време на на видеоразбора.

Полуфиналът с поляците е в петък, 26 юни, от 15 часа. Другият полуфинал е два часа по-късно и среща Русия с Германия. Един от тези четири отбора ще е първият в историята шампион на Европейските игри.