На 10-тина метра от зала Руфини, където се играят мачовете от група Е на Световното първенство има лунапарк, който привлича част от волейболната публика между първата и втората среща за деня.

Водни лабиринти, стрелбища, захарен памук и италиански специалитети, колела, картинг и какво ли още не. Всичко това обаче остана непознато и невидяно от волейболистите ни, които стриктно спазват програмата си в Торино – сън, закуска, видео, тренировка, обяд, сън, загрявка, мач, вечеря, сън. Част от българските фенове обаче се разходиха и то загърнати в трикольора из увеселителния парк. Макар че и днес националите ни са в първата столица на Италия, те трудно биха се отбили до атракциите, които приключват сезона тази вечер и развалят лунапарка. Ако обаче отборът ни реши да остане в Руфини и след мача ни от 18 часа с Чехия, за да гледа Китай – Франция, което е малко вероятно, то играчите може и да отскочат.

Залата пък се намира в живописен парк. Сред цветя, дървета, велоалеи и перфектни условия жителите на Торино спортуват ежедневно и по всяко време на спокойствие. Освен крос, обиколки с колела, игра с фризби, пускане на хвърчила и т.н., италианците използват местността за слънчеви бани или за релаксиращ пикник. Забелязват се и ентусиасти, които изпълняват интересни упражнения на тревата – редуват игра на криеница с прескачане на гуми, надбягвания, прескоци едни над други и други.

Новините от Световното по волейбол от Италия четете със съдействието на bwin.