Истински щоу спектакъл спретна щабът на мъжкия ни национален волейболен тим във Варна. Билети за събитието нямаше, но свидетели станаха едва 5 души.

Веднага след като момчетата приключиха вечерната си тренировки, докато се изкъпят, приберат до хотела и вечерят, щабът си организира футболно мачле. В зала Конгресна на половин волейболно поле с отбори от по 4-ма, головете се вкарваха между краката на два стола.

Радостин Стойчев победи Найден Найденов с 8:4, като резултатът може да бъде оспорен от всяка от селекциите заради множеството емоции в двете полувремена по 25 минути.

В отбора на националния селекционер попаднаха директорът Николай Николов, менажерът Георги Събчев и пом.треньорът Мирослав Живков. Найден Найденов пък разчиташе на дебютанта за България Мартин Божилов, статистика Росен Русинов и масажиста Александър.

Капитаните зорко пазиха вратите си под формата на два стола, но пък наставникът на световния и европейски клубен шампион Тренто не пропусна и на 2-3 пъти да се разпише. Стойчев постоянно наставляваше и следеше схемата на игра, докато Найденов залагаше на гръмогласност. Най-добре на терена с глава отиграваше директорът Николов, докато отлични прийоми в защита и задържате на противник демонстрира Събчев.

Въпреки двойната си волейболна тренировка, либерото Божилов и за миг не се спря, постоянно следеше топката и застрашаваше вратата най-често пазена от треньора Стойчев. Така играч и наставник десетки пъти заставаха един срещу друг.

С интерес на тъч линията зрелището бе наблюдавано от пом.треньора на България Камило Плачи, който сподели пред Гонг, че следващия сезон ще замени Модена с Кунео в италианската Серия А1 и ще работи с Флавио Губинели вместо партньора си през последните години Силвано Пранди. „Италианската” публика се допълваше от Цветана Божурина и съпругът й Сандро.

Целият щаб на националния ни тим по волейбол показа завидна техника, но и физическа подготовка. Преди началото на зрелищния мач Стойчев демонстрира техника и от сервис, като неговите начални удари бяха посрещани от Найденов и заложилият на бразилска фланелка Николов. Събчев пък загря с продължително жонглиране.