Той е италианец, но последните 4 години България за него е родина. Може на клубно ниво да работи на Апенините, но българският трикольор е повече от кауза.

Камило Плачи е помощник треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол вече доста време, като именно той изготвяше тактиката и разузнаването на състава ни и при Силвано Пранди, и при Радостин Стойчев, а сега и при Найден Найденов.

Роденият на 11.11.1956 година в Специа специалист много добре знае какво е Олимпиада защото бе в Пекин през 2008-ма. Тогава като помощник треньор на Русия и в тандем с Владимир Алекно бе в основата на спечелването на бронзовите медали от Сборная. Сега 20-тина дни делят Камило Плачи от втора поредна Олимпиада.

Гонг забеляза нещо любопитно, което е поредното доказателство, че България означава много за Плачи. На дясната му ръка има бял часовник, чийто циферблат и българското знаме – бяло-зелето-червено. Така всеки пък когато погледне колко е часа Камило първо вижда българския трикольор и после точното време. Часовникът е от специално серия на популярна марка, а с удоволствие помощникът на Найден Найденов позира пред Гонг с „българския си часовник”.

СНИМКИ: Часовникът на Камило Плачи тиктака в бяло-зелено-червено

източник: снимки: Gong.bg, Инес Павлова