Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов даде началото на волейболната среща между отбора на Военноморски спортен клуб "Варна", с председател капитан І ранг Емил Ентимов и сборен отбор на варненските учебни заведения – Колежът по туризъм към Икономическия университет във Варна, Националната гимназия по изкуства, Спортното училище и Професионалната гимназия по туризъм.

Спортният празник е под егидата на Командира на Военноморска база Варна - бригаден адмирал Румен Николов, банката, която е и официален спонсор на мероприятието и чието рекламно лице е Пламен Константинов, Община Варна, Териториална дирекция Варна към ИА "Социални дейности на МО и Фондация "Децата на Европа".

Официалният спонсор връчи чрез Пламен Константинов дарение на Военноморски спортен клуб "Варна". Председателят на клуба капитан І Ранг Емил Ефтимов връчи плакети на Пламен Константинов и на официалните гости.

Кулминацията на тържествата във Военноморска база във връзка с 24-и май и 1 юни предстои точно в Деня на детето с "Ден на отворени врати" от 9 до 12 часа, когато всички желаещи могат да посетят и разгледат Военноморска база Варна. На варненската общественост ще бъдат показани кораби и военна техника.