„Аз обичам волейбола”! Конкурс за рисунка на тази тема, посветен на Евроволей 2015, отведе български деца до тяхна голяма мечта – да се докоснат лично до звездите от мъжкия национален отбор на България по волейбол. И нещо повече – да погледат тренировка на националите, които се готвят за Европейското първенство от 9 до 18 октомври, на което сме домакини заедно с Италия.

Група ученици от Попово, които дадоха началото на инициативата със свои творби, получиха и специална награда, която няма да забравят никога. Искрата на ентусиазма за рисуване е запалена от г-жа Искра Хаджииванова, ръководител на Школа за изобразително изкуство „Арт студио”. Първо 8 деца от Попово нарисуваха своята любов към волейбола, а след това се включиха още 10 таланти от школата.

За заразяването с ентусиазъм г-жа Хаджииванова получи награда - билети за мача България – Чехия от груповата фаза на Европейското първенство. Така позитивната енергия от Попов ще бъде отправена към националите и от трибуните на зала „Арена Армеец” в София.

Но най-незабравимо си остава усещането на част от учениците, които се запознаха лично със звездите на българския волейбол. Това бе специалната изненада от организационния комитет на конкурса. Децата, станали част от първата искра за ентусиазъм в „Аз обичам волейбола”, получиха своите грамоти, специални фланелки „Аз обичам волейбола” и волейболни топки. Но ги получиха лично от волейболистите от мъжкия национален отбор.

За три момичета от Попово денят наистина бе незабравим, а те не можеха да скрият трепета си. Симона Ангелова, Денислава Пенчева и Цветомира Радославова от Попово не просто рисуват, но и се занимават с волейбол. И дори не можеха да повярват, че влизат на тренировка на момчетата на Пламен Константинов.

Конкурсът за детска рисунка приключва на 30 септември. Рисунките на децата от първи до десети клас ще бъдат изложени в зала „Арена Армеец” по време на Евроволей 2015.