„За да се оженя, най-напред трябва да се разведа с волейбола”, това заяви в интервю за Гонг българският волейболист на гръцкия Ираклис Пламен Константинов.

Капитанът на националния ни тим е в Разлог, където се проведе традиционният международен турнир за „Купа Пирин 2007”. „Атмосферата тук е много хубава. Сами виждате, че градът е запален по волейбол. Няма нищо по-хубаво от това”, каза Гибона, който пропусна днешния малък финал от надпреварата между неговия отбор и Динамо Букурещ заради травма в рамото. Въпреки треньорската забрана обаче Константинов игра цели три гейма във вчерашната среща с Пирин Балканстрой.

„Имаше лека дискусия, дали да играя. Аз помолих треньора да изляза без да се напъвам. Може би заради хората, защото играехме с местния отбор и сигурно щеше да бъде по-интересно. Това беше причината. Днес обаче решиха въобще да не се събличам, защото според треньора ако го бях направил, пак съм щял да го врънкам да играя”, сподели Гибона.

„Наистина се чувствам много добре. Суперкупата на Гърция наистина беше много специална за мен. Това ми беше и първият и единствен засега шанс да играя за Суперкупа. Вече имам пълен комплект от титлите в Гърция. Няма какво повече да добавя към колекцията. Е, естествено искам да спечелим още трофеи тази година”, заяви Константинов, който бе избран и за MVP на надпреварата в южната ни съседка.

„Стинахме нормално бързо до Разлог, въпреки че бяхме с кола, а останалите с автобус. Не сме бързали. Дадохме им авантаж от два часа”, каза волейболистът, който всъщност отговаряше на въпросите от своята нова кола – Ауди S8. „На моменти може да карам бързо, но се опитвам да бъда разумен. Вчера, докато пътувах, забелязах, че има хора, които карайки бързо, тормозят другите участници в движението. Независимо каква кола имаш, трябва да се съобразяваш с другите хора по пътищата”, каза Гибона.

„Аз съм по принцип фен на Ауди и новото S8 изглежда добре – комбинация е между лимузина и спортна кола. Много е важно една кола да ти отива. А не всеки автомобил ти подхожда. Мисля, че тази кола е за мен, за спортист. Двигателят е такъв, какъвто слагат на малкото ламборджини. Е, там е по-силен, тук е само 450 коня. В повечето случаи се возя сам. За мен колата е по-специална, защото в повечето случаи тя е моят дом”, разказа националът.

„Сватба може да има, когато има развод. Бракът ми със спорта обърква другата част от живота ми. Пълно щастие няма, все пак трябва да има някакво равновесие в живота. Когато нещо върви, нещата в друга насока не вървят”, завърши Константинов.