Феновете на българския национален отбор по волейбол бяха определени като най-колоритните на Европейското първенство в Дания и Полша. Официалният сайт на шампионата обръща специално внимание на привържениците от България, които правят впечатление.

Нашите фенове буквално са оглушили Гдиня по време на мача на „трикольорите“ ни срещу Чехия (3:1). Запасени с барабани и знамена, огласявайки с мощните си викове волейболистите, българската агитка е показала неизменната си вяра и подкрепа за отбора, воден от Камило Плачи.

В сайта дори е поместена кратко интервю с наши сънародници, които от 14 години живеят в САЩ, но са пристигнали в Полша специално за важните мачове.

„Живея в Щатите от 14 години със съпруга си. Ние сме големи фенове на волейбола. Сега пътуваме, за да ги подкрепяме“, заяви Бойка пред сайта.

Освен двойката, долетяла отвъд Океана, в залата имаше голяма група от около 50 членове на официалния фенклуб на българския национален отбор по волейбол. Привържениците създадоха наистина феноменална атмосфера за любимците си, които могат да се броят като 13-я играч, пише още в сайта на Европейското първенство.