Двамата волейболни национали Андрей Жеков и Боян Йорданов днес празнуват рождените си дни. Разпределителят ни вече е на 28, а диагоналът на 25 години. И двамата бивши съотборници в Левски Сиконко посрещнаха празника в Гърция.

Гонг поздрави лично Андрей Жеков и му пожела здраве, любов, усмихнати съпруга Валя и деца Виктор и четиримесечната Габриела, късмет и медали. Плеймейкърът ни желае единствено здраве: „Само да сме здрави. Това е най-важното. Каквото искам, ако съм достатъчно упорит, ще го постигна и ще се боря. Здравето ми е необходимо и то не се дава.Семейството ми първо ми честити. Останах очарован от изненадата на съпругата ми Валя. Тя бе подготвила клипче със записа на децата, родителите ми, сестра ми. Много е красиво. Доста хора, всичките ми близки и приятели ми се обадиха. Не съм от хората, които си харесват страшно много рождени ден. Даже никак не го обичам. Но този 28-ми ще го помня и заради страхотната изненада на най-близките ми. За мен не е по-специален ден, защото винаги съвпада с разгара на шампионатите”.

Андрей вече духна 28 свещички на тортата си. Веднага след него и синът му повторил няколко пъти операцията. Вики направил това и на рождения ден на майка си, когато на 27 февруари близо 30 пъти запалвал и угасял свещичките.

„Тортата вече я имаше. Духнах първо аз и след това сина ми около 30 пъти. По домашному ще си празнуваме. След тренировка ще се прибера, заедно да си ядем тортата”, каза още Жеков.

Днешният 12 март не е по-специален за разпределителя ни. Това го сподели самият той: „Ден като всеки друг. Чувствам се като вчера. Добре съм здравословно. С Патра продължаваме да играем добре, дано да показваме постоянно такава добра игра и в плейофите. Тук по принцип два пъти рядко тренираме, затова и днес както обикновено само вечерта ще сме в залата. Подготвил съм се и ще почерпя съотборниците си”.

По отношение на приятеля си Боян Йорданов, с който са родени на една и съща дата, Андрей Жеков каза: „С Боян сме на една дата. Чухме се вече. Той е с 3 години по-малък от мен. Отново му желая здраве, успехи, щастие. Той заслужава всичко най-добро. Винаги е възможно да станем съотборници на клубно ниво. Сега аз съм в Патра, той в Олимпиакос. Имаме желание отново както в Левски да играем заедно. Всичко е възможно. Ще видим в бъдеще. За мен няма нищо вярно, че ще сменям клубната си принадлежност. Не съм говорил с никой друг отбор освен с Патра. С тях водих разговор. Останалото е само слухове. А това, че Боян ще идва при мен, също са слухове. Твърде е рано и не зависи от мен. Но ако зависеше от мен и този сезон щяхме да сме заедно. Времето ще покаже”.