Интересен факт научи Гонг – новият старши треньор на националния ни отбор по волейбол за мъже ще трябва да подпише договор, в който има нова точка – няма право да води клубен тим.

Последните години волейболният ни селекционер през сезона водеше и клуб било то в България или в чужбина. Мартин Стоев бе наставник на Левски волей, Силвано Пранди на Кунео, а Радостин Стойчев на Тренто.

Гонг научи тази нова важна подробност, която изисква БФВ към заместника на Радостин Стойчев за финалите на Световната лига, Летните олимпийски игри и в бъдеще.

Онзи, който се съгласи да поеме волейболистите ни, ще трябва да се лиши от треньорство на клубно ниво докато трае контракта му с БФВ. Така Пламен Константинов отново отпада от вариантите за бг-селекционер, не само след като е отказал на федерацията, но и защото има договор за сезон 2012/2013 с руския Губерния (Нижний Новгород).

Интересно е, че това изискване се въвежда сега и не се отнася до наставника на женския ни национален отбор Марчело Абонданца, който подобно на вече бившите треньори на мъжете, развива кариерата си и на клубно ниво в родната Италия.