Националният отбор на България по воелейбол за мъже под 20 години спечели трета поредна победа на Балканиадата в сръбския курорт Върнячка Баня. След като разгромихме Молдова и Албания с по 3:0, същият резултат се получи и срещу Турция – 3:0 (25:15, 25:15, 25:14). Съперникът ни беше без загуба до момента, но нямаше никакъв шанс срещу водения от Мирослав Живков тим.

Успехът гарантира място на нашите на полуфинал срещу Гърция утре от 21 ч. Другият мач във финалната четворка е Сърбия – Турция.

Първият гейм беше истинско доказателство колко силен елемент в играта е началният удар. \С|лед равностойното начало Турция поведе с 8:5. Тогава на сервиса застана Симеон Николов и България записа шест поредни точки. Три от тях бяха асове. Турците успяха да изравнят резултата до 11:11. След това обаче българският тим се превърна в тотален хегемон. Александър Къндев също показа колко важен е началният удар и след неговите изпълнения нашите дръпнаха с 16:11. До края на гейма интрига реално нямаше и спечелихме частта с 25:15.

Вторият гейм отново беше демонстрация на мощ от страна на България. Само първите му няколко минути могат да минат в графата равностойни. В играта на нашите всичко вървеше – начален удар, блокада атака. България поведе с 10:2 и с това реално всичко беше ясно. Нашите допускаха съвсем кратки лоши моменти, но разликата не се намаляваше. В крайна сметка повторихме резултата – 25:15.

Третата част нямаше голяма разлика с първите две. Николов застана на началния удар и поведохме с 4:0. Турците въобще не можеха да се противопоставят. Резултатът растеше почти непрекъснато. Блокадата ни също вършеше отлична работа. В нито един момент от мача съперникът не намери решение за нашите начални удари. Третият гейм завърши 25:14.