Волейболната ни националка Елена Колева се завърна от Италия със счупена костица на пръста на лявата ръка. Тя получи травмата по време на контролата с Чехия и не взе участие във втората проверка през уикенда срещу Италия. Колева се контузи при блокада. Така на практика Драгутин Балтич остана без типичен диагонал в мачовете срещу Чехия и Италия, които бяха загубени. Другият ни диагонал Емилия Николова въобще не пътува до Апенините заради проблеми с коляното. С травма бе и Кремена Каменова, която също пропусна проверките.

Днес отборът се завърна в България след загуби с 1:3 от Чехия и 2:3 от домакинките. Утре националките летят за Варна, където ще изиграят още няколко контроли. Засега сигурни са три мача с Украйна, но е възможно да бъде договорен и четвърти спарниг.

„Отборът стоя много добре срещу Италия, макар това да бе едва вторият ни мач.

Италия игра с 4 от титулярките си и две по-млади състезателки. Те също се готвят за Европейското първенство. Ние пък бяхме без специализиран диагонал и на този пост игра Таня Събкова,  за която се знае, че е посрещач. Много добре се представиха Лора Китипова, либерото Ивелина Монова и Страшимира Филипова. На добро ниво играха Елица Василева и Добриана Рабаджиева. Вижда се желание за игра и хъс у момичетата с много движение... Като първи мачове, треньорското ръководство определя играта като много добра. Дадохме възможност на всички момичета да вземат участие, разбира се някои по-малко, други повече... В оставащите мачове ще дадем повече шанс за игра на всички, за да изчистим състава за предстоящото първенство", заяви Димо Тонев, който е volleyball teacher на женския национален отбор.

Последната част от подготовката пък ще бъде в Румъния, където ще се изиграят две срещи с домакините и Франция.

На 21 септември тимът лети за Италия, където ще участва на Европейското първенство.