Футболни басове, коментари и закани подгряват амбицията на волейболните ни национали преди първата среща довечера от Световната лига в Мадрид. Българите искат да приземят на земята испанците, след като снощи сънародниците им се класираха за финала на европейското първенство по футбол.

Не се очакват изненади в стартовия състав на нашите за мача с еврошампиона довечера от 21:30 часа българско време в Мадрид. Очакванията са зала „Паласио Висталегре” да не се напълни.

„Няма никакви проблеми в българския лагер, всички са здрави и мотивирани. Очакваме победа. Говорихме си и се разбрахме за два нови успеха над еврошампиона. След снощната победа на футболния терен на Испания срещу Русия, довечера само с един наш успех ще ги приземим”, каза да Гонг от Мадрид водачът на българския национален отбор по волейбол Иван Тодоров.

Футболната тема е едно от основните в родния щаб в Мадрид: „Всички момчета не само гледат мачовете от Евро 2008, но и ги коментират. Снощи бяхме разделени на два лагера. До спорове не се стегна, но аз се хванах на бас с Боян Йорданов и загубих. Той ме победи, защото заложи за Испания. Залогът бе, ако Боян спечели и Испания бие на футбол, то България ще има сериозна победа довечера на волейболното поле”, разказа членът на УС на БФВ.

Относно настроенията, мобилизацията и празните места в „Паласио Висталигре” водачът на тима ни каза: „Сигурно и испанците ще дадат всичко от себе си след двете загуби от нас във Варна. Ще искат да ни се противопоставят по най-добрия начин. Имат си своя мотивация и желание, но ние можем повече. Няма да има изненади в стартовата ни шестица. Ние със същия състав какъвто бяхме и в Щатите, само Костадин Стойков дойде на мястото на Цветан Соколов. Залата е много голяма, огромна! Май е със 12500 седящи места, тук преди 4 години са били финалите на Световната лига. Лично аз не очаквам да се напълни защото всичко тук в Испания е на вълна футбол в момента. Надявам се да дойдат и доста наши сънародници, които живеят тук”.