Лично президентът на ФИВБ доктор Рубен Акоста е настоявал България да е сред 12-те най-добри тима на супер атрактивния турнир за Световната купа в Япония.

Националният ни отбор получи визата от международната централа, информира в спортно шоу Гонг волейболният бос у нас Данчо Лазаров.

Според него в родната централа е имало индикации, че тимът на Мартин Стоев ще играе в Япония, но се е чакало официално потвърждение. Причина ФИВБ да се спре на нас е играта на националите ни по време на Световното първенство в Япония миналата година, където заслужено спечелихме бронзовите медали.

Въпреки 8-ото място от Евро 2007 в Русия родните волейболисти са атрактивни за феновете по цял свят и в тима ни има звезди, които могат да напълнят залите на комерсиално състезание.

Турнирът за Световната купа е и вид олимпийска квалификация за игрите в Пекин - от 12 участници първите три се класират за най-големия спортен форум.

Съдбата отново се усмихна на българските волейболисти, в Япония четата на Стоев не бива да пропилява шанса и ще има добър повод да ни се реваншира за грозната загуба от Финландия на Евро 2007 в Русия.