Интересни и тежки пътувания предстоят на волейболните ни национали в сряда. Рано сутринта тимът ни ще отпътува с автобус от курорта Св.Св.Константин и Елена до летището във Варна, след което ще се качи на самолет до София.

След близо двучасов престой в столицата, но само на аерогарата ще вземе самолета за Москва в 12 часа по обед. За да стигне до града домакин на срещите с Русия – Хабаровск , Жеков и компания ще се наложи да има нов въздушен преход – със самолет близо до Японско море, разкри за Гонг въздушната програма на отбора мениджъра Евгени Генчев.

Разстоянието между Москва и Хабаровск по права линия е 6100 км, а по земя 8533 км. Така общо минимум 10 часа ще бъде престоят на тима ни над облаците.

На 27 и 28 юни от 18 часа местно време в Платинум Арена са срещите Русия – България. България винаги играе трудно срещу Сборная, в двата състава има промени в играчите, а и наставниците са нови – Силвано Пранди и българския зет - сега треньор на Динамо Москва - Даниеле Баньоли. За да популяризират още повече волейбола като спорт, руснаците решиха тази година да приема мачовете от Световната лига в два различни града – Сургут и Хабаровск. Така на мачовете с България ще се радва публиката в Хабаровск. Градът е разположен на десния бряг на река Амур и на 30 км от границата с Китай.

Заради близостта си с Япония, тимът ни ще пътува само 1 час със самолет от Хабаровск до Токио за четвъртата серия от мачове. Гостуваме на Япония на 4 и 5 юли първо от 15, а после от 14 часа местно време в зала Токио Ариаке Колосеум.