Два дни преди Мача на звездите във Варна, волейболни фенове продължават да правят всякакви комбинации, за да се сдобият с билети за шоуто със своите любимци.

Всяко лято в морската столица хора от всички краища на България се събират, за да подкрепят националите в мачовете от Световната лига и останалите важни надпревари. Купуването на билети обаче не е лесна задача. Ако почитателите на Гибона, Казийски и компания нямат приятели или познати във Варна, се уговарят по форуми за сдобиване с пропуски. Много са желаещите, особено в активния сезон, да имат запазено и осигурено място на трибуните в зала „Конгресна”, а пропуските свършват като „топъл хляб”.

В края на месец май, Гонг се натъкна на подобно нещо в интернет пространството. Волейболни почитатели от Пловдив си осигуриха билети за Мача на звездите, който ще бъде първа среща за 2009 година с националния тим и новия селекционер Силвано Пранди преди Световното лига, благодарение на Тодор Алексиев. Националният посрещач е родом от Пловдив, но е варненски зет. Тази сърдечна връзка осигури на феновете от града под тепетата места на трибуните в четвъртък.

Варненци обещаха на пловдивчани пропуски след комуникация в интернет форум, като парола за това бе името „Тодор Алексиев”. Оказа се, че местната публика има по-специално и мило отношение към посрещача заради факта, че съпругата му Ваня е от морската столица и дъщеря му Никол расте във Варна. Двете агитки дори се разбраха да бъдат заедно в четвъртък на Мача на звездите, за да аплодират по-шумно Тодор, а това да продължи още в срещите от Световната лига и световната квалификация по-късно през лятото.

По принцип волейболната публика показва любовта си към всички национали, но винаги онези, които са свързани по някакъв начин с Варна получават повече овации. Пример за това е Данаил Милушев.

Предварителен състав за Мача на звездите:

Легионери (ст.тр. Силвано Пранди): Евгени Иванов, Иван Тасев, Пламен Константинов, Христо Цветанов, Андрей Жеков, Владимир Николов, Теодор Салпаров, Тодор Алексиев, Боян Йорданов, Мирослав Градинаров, Данаил Милушев, Мартин Пенев, Светозар Иванов и други.

Българи (ст.тр. Брунко Илиев): Красимир Гайдарски, Методи Ананиев, Теодор Богданов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Владислав Иванов, Иван Зарев, Николай Учиков, Иван Колев, Стойко Ненчев, Цветан Соколов, Теодор Тодоров и други.