„Ние сме голям отбор и искаме три победи с по 3:0 гейма. Не знаем, не ни интересува и не мислим, че ни трябва един гейм или колко точки и гейма ни трябват, за да си вземем квотата за Европейското първенство. Говорихме си, че играем така, както трябва”, обяви пред Гонг от Повоа де Варзим водачът на националния ни отбор по волейбол Иван Тодоров.

От 18:30 часа националите ни излизат срещу Хърватия в първата си среща от втория евроквалификацинен турнир. Букмейкъри дадоха 100% прогноза за българска победа, оценявайки шансовете на България и Хърватия съответно с 1,01 срещу 11.

„Няма да има изненади в състава ни”, обяви вицепрезидентът на БФВолейбол. В стартовата шестица на мястото на получилите почивка Владимир Николов и Евгени Иванов излизат Боян Йорданов и Красимир Гайдарски.

„Настроението e отлично, всички са здрави, добре сме. Настанени сме при много добри условия с всички отбори. Португалците са прекрасни домакини, отнасят се към нас с респект и уважение. Залата е хубава, за около 5 хиляди седящи места в градчето, която е на 30-ина километра северно от Порто. За такова градче, залата е отлична и за нашите български представи”, допълни Тодоров, който е и член на УС на БФВ.