Владимир Николов сподели пред Гонг, че настоящият му треньор Силвано Пранди е достоен да поеме националния ни отбор. Италианецът е наставник на Кунео, където този сезон диагоналът ни ще играе през новия сезон в Серия А1.

„С мен Силвано Пранди не е водил разговори на темата, че се е кандидатирал за селекционер на България. До колкото знам идеята и инициативата за това е на Любо Генев, с когото се познават много отдавна. Пранди е изключителен специалист, напълно достоен и равностоен на качествата на националния ни отбор”, каза от Италия Владо за Гонг.

На въпроса българин или чужденец трябва да поеме представителния ни тим, Владо заяви: „Тъй като президентът на ЦСКА не позволява на Сашо Попов да се кандидатира, Радостин Стойчев има ангажименти с Тренто, които не му позволяват дори да се замисли за поста национален треньор, смятам, че трябва да бъде чужденец”.

Николов не пожела да си избере един от четиримата официални кандидати до момента: „Трудно ми е да преценя. Не познавам хората, не мога да дам категорично мнение по въпроса. Хората от БФВ, които са отговорни за това, трябва да се произнесат, не аз”.