От съблекалнята, 60 минути преди първия мач на България на Европейското първенство по волейбол в Турция, капитанът ни Владимир Николов даде интервю за Гонг. Диагоналът сподели: „Целта ни е да бием Сърбия, след това Италия и да останем до 13 септември тук”.

Националите ни стартират срещу Сърбия в група Д на Евро`09. Момчетата оставиха за последния момент разговора помежду си, но във всеки един от тях се усеща оптимизъм и мотивация.

Ето част от казаното от Николов пред Гонг:

„Горещо се надявам да бием Сърбия! Това е целта на отбора. Всички сме мотивирани максимално. Не мога да кажа, че сме подготвили изненада. Двата тима се познават чудесно, същото се отнася за играчите и отборите като цяло. Ние имаме 18 мача на запис на Сърбия от тази година. Те пък сигурно разполагат с поне 15 наши, затова за изненада не може да се говори. Наша тактика ще бъде да изпълняваме силен сервис, за да може да затрудним максимално тяхното посрещане и съответно организация на играта. Надяваме се това да ни донесе успех.

С оглед на показаното на тренировките стартовата шестица би трябвало да бъде Андрей Жеков, Христо Цветанов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владимир Николов и Теодор Салпаров. Но това е решение на треньора и обявява своите избраници непосредствено преди началото на всеки един мача.

Нищо не сме си казали преди първия ни мач на Европейското първенство. Тепърва сега ни предстои да си поговорим в съблекалнята.

Нищо не струва да се отбележи като проблеми (храна, настаняване, зала и др.). Условията са добри и сме при равни с другите тимове. Нямаме някакви специфични проблеми.

До голяма степен прогнозите ще се изпълнят или опровергаят след първите два мача. Аз лично не се наемам да правя прогнози. Предпочитам да коментирам случващото се утре вечер след мача с Италия. Като всяко първенство и отговорно състезание и това има своя емоционален заряд. Надявам се да останем в Турция до края – до 13 септември.”