Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов поздрави своите съотборници за четвъртото място на Олимпиадата. Трикольорите ни загубиха малкия финал от Италия с 1:3 гейма.

„Аз смятам, че отборът ни игра много добре. Единственото, с което не успяхме да се справим, бе техният начален удар. Изпълняваха изключително силен начален удар в точния мач“, сподели капитанът на тима ни.

„Всички момчета си свършиха работата, когато влязоха в игра. Не успяхме да се справим със Савани. Бяхме по-добри в атака и на блок, по-добри в защита, но това е положението. Отлична оценка. Тя не може да бъде нищо по-различно от отлична. Видяхме, че България има отбор, който се бори. На мен лично ми е много съвестно, защото не успяхме да спечелим този мач, защото Италия спечели заради сервиса си.“

„Подготовката на отборите се прави Олимпиадата за Олимпиадата. Не, че не искам да бъда и на следващата, но тогава ще бъде на 39 години и няма да мога. Ще има млади момчета тогава, които ще могат да играят и да се развиват, както беше и сега. През 2012 година Цецо Соколов игра много силно, аз му помагах, оттук-нататък моето оставане ще бъде за сметката на някое младо момче, което не е правилно. Може би след един от най-младите отбори в света, може би само кубинците са по-млади“, завърши Владо Николов.