Бившият капитан на националният отбор на България по волейбол Владимир Николов изрази своята подкрепа към тима до 17 години, който тази вечер излиза срещу Франция във финала на Европейското първенство.

Владо Николов е близо до тима, не само като специалист, но и защото един от синовете му е част от състава, воден от Мартин Стоев.

Александър Николов и останалите играчи ще имат честта от 18.00 часа да запишат имената си в историята. Двубоят е в София, зала „Христо Ботев”.

„ФИНАЛ. Последен тест за тези български момчета. Тези 15-16 годишни лъвчета ще се опитат да превземат европейския връх за тази възраст!!! Имат огромен шанс да го сторят на тази крехка възраст пред нашите очи!!! Емоциите са много и различни - видях ги да се радват, да плачат, да мислят, да пробват да излязат от тежките моменти, да са на гребена на вълната, да НИ покажат на всички нас, че са пораснали...Тези малки мъже...” – написа Владо Николов в социалните мрежи.

„Видях ги и да търсят подкрепата на своите най-близки хора, която ще ги вдигне и може би ще им помогне от разстояние, объркани от тази публичност, интерес, загубени в проценти и точки от статистиката, спазване на тактически указания и в търсене на точката, която ще ги доближи до победата.”

„Но едно е сигурно - искат го много, опитват се и сега е моментът да ги подкрепим, да бъдем с тях на живо или пред телевизора. От месец и половина те са далеч от дома, в лагерна обстановка, играейки днес своя 12 официален мач. Спечелиха Балканиадата и сега са на крачка от своя най-голям успех. Те вече постигнаха много, затова каквото и да стане, нашите момчета са ПОБЕДИТЕЛИ!”

Относно своя син, Алекс, Владо Николов сподели: „А пък аз съвсем лично вече съм надминат от моя Алекс в един аспект -той ще играе финал на Европейско на 15 години, а аз никога не успях да го направя за повече от 25 години във волейбола! Само времето ще покаже дали ученикът ще надмине своя учител. И тогава учителят ще бъде най-щастливият!”


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.