Един от лидерите на националния ни отбор по волейбол Владо Николов заяви, че напрежение в съблекалнята на тима няма. Според него, причината за слабото представяне на тима към този момент са от спортно-техническо естество, както и от психологически фактори, които самият той е не може да си обясни.

„Добре съм. Какво се случва? Нищо необичайно при нас – тренираме, работим. Обстановката в съблекалнята, бих казал, че е нормална. Нищо драматично не се е случило на тази среща вчера, просто разговаряхме дали и какво можем да променим, за да подобрим резултатите. Трудно ми е да преценя защо не се получава, но си има спортно-технически причини, както и психологически, които още не мога да си обясня. Проблемът обаче не е в мотивацията. Никой нормален човек не може да си помисли, че от това да носиш фланелката на гърдите си, има по-голяма мотивация”, сподели на Владо Стойчев.

„Според мен главната причина да се вземе чужденец начело на отбора е, че освен Радостин Стойчев, няма друг подготвен специалист у нас, който да е на нивото за националния отбор. Пранди разбира добре волейбола. В момента нямаме никакъв проблем с т.нар. манталитет. Проблемът ни е от спортно-техническо естество”, каза още волейболната ни звезда Владо Николов.

„Аз не смятам, че съм станал лидер на отбора и не мисля, че правя нещо по-различно от предишни години. Надявам се, че ни трябва още съвсем малко време, за да дойдат скоро резултатите. Не искам да правя прогнози за предстоящите два мача. Бях убеден за две победи срещу Япония, явно не съм преценил правилно. Затова не искам да правя прогнози. Ще се опитаме да видим истинската България съвсем скоро в предстоящите мачове. Това, че загубихме от Япония, не значи, че отиваме да губим в Русия. Това не минава през главата на нито едно момче в отбора”, коментира предстоящите две срещи от Световната лига.

На въпрос, какво би казал на феновете, Николов сподели: „Аз не съм много по посланията. Искам да кажа, че България е имала добър отбор в изминалите години и съм 100 процента убеден, че ще има още по-силен отбор занапред.”