Звездата на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов обяви, че двубоят срещу Финландия е бил последният му мач за България на родна земя, тъй като след Олимпиадата в Пекин ще се откаже, за да даде път на младите в отбора.

Диагоналът получи контузия срещу скандинавците и по всяка вероятност ще пропусне последните два мача от Световната лига срещу САЩ във Варна, но надеждата е да бъде готов за Игрите в китайската столица през следващия месец, като се надява там да достигнем поне до полуфинал.

„Имам леко разтежение на средната глава на триглавия мускул, т.е. на прасеца. Ще видим в сряда какво ще ми коства травмата, ще се лекувам с физиотерапия и хапчета. Хубавото е, че няма разкъсване”, заяви Николов.

„Срещата с Финландия във Варна реално беше последният ми мач за националния отбор на българска земя. Още от Световното първенство в Япония мисля за отказване, тъй като участието ми в целия следващ олимпийски цикъл е възможно само хипотетично.”

„По-добре да не преча на развитието на хората, които излизат зад мен, защото, ако се прави подмладяване, то се прави след олимпиада. Ако аз остана, ще помогна с опита си да спечелим един или два мача повече през следващата година, но това няма голямо значение.”

„Ако продължа и догодина обаче, момчета като Цветан Соколов няма да може да се развиват и да се подготвят за следващата олимпиада. Същото се отнася и за Даниел Милушев и Боян Йорданов. Ако аз играя, единият от тях трябва да е на пейката, а другият извън 12-те. Това няма да даде на другите да се изявят по най-добрия начин. Нормално е и е редно да следваме естествения начин на нещата и да направим подмяната.”

„Мачовете със САЩ ще бъдат контролни срещи. На Олимпиадата, ако сме здрави и се подготвим оптимално, трябва да сме оптимисти. Трябва да играем поне на полуфинал”, смята Владо Николов.