"Ако трябва да търсим положителното от този турнир, най-хубавото е, че следва седмица почивка и започва подготовка за олимпийската квалификация. Надявам се да вдигнем нивото на играта", заяви капитанът на националния ни отбор по волейбол за мъже Виктор Йосифов след поражението от Сърбия с 0:3 в последния двубой от турнира Лига на нациите.

"Имаше и добри моменти, като обратите срещу Германия и Франция. Младите момчетата се докоснаха до големия волейбол. Дано да имат съзнанието и главата да използват положителното от този престой. Най-позитивното е, че залата беше пълна. Благодаря на хората. Въпреки слабата ни продукция те идват в залата. Поклон пред тези хора", каза още Йосифов и продължи:

"Имаме отбор, който през годините е показвал, че в един мач може да направи всичко. Не трябва да мислим само за Бразилия, има и мачове с Египет и Пуерто Рико. Формацията е това, което видяхте, плюс още две-три имена. Нямаме голям избор, дано всички да са здрави, прекалени сме зависими. Нямаме резервна скамейка. Това ми е основната надежда. Дано направим добра подготовка. Цялата Лига на нациите протече на това ниво. Трябва да се вземат мерки."