Големият син на националът Андрей Жеков – Виктор посрещна татко си с песен за патета на аерогара София. Волейболистите ни се завърнаха от триседмично турне за Световната лига с 3 победи и 3 загуби.

Вики пред Гонг изпълни и любимата си песничка за патетата, с която след това зарадва татко си. Първият въпрос обаче бе „Тати, какво си ми купил?”. Преди това Виктор ни обеща като порасне да „играе мачове” и сам провери как се държи микрофон и диктофон при интервюта.

Изпълнението на Виктор Жеков може да чуете тук!

Разпределителят ни Андрей Жеков сподели, че е малко уморен от дългото пътуване и маратона от мачове. „имаше и тежки мачове, вчера най-тежкият загубихме за мое много голямо съжаление. Бях сигурен, че ще победим финландците, те бяха безсилни в един момент и с наша помощ се върнаха в мача. Трябва да се постараем да спечелим всички мачове до края. Представянето ни е добро и сега най-важното е да вземем своето в последните четири мача” коментира Жеков.

Пом.треньорът Владислав Тодоров-Сарата, който бе и първи треньор при гостуването ни на Финландия също сподели, че е уморен и че се гордее с гласуваното му доверие да изведе тима ни в Тампере . „Мачовете може да обобщим с последните два – момчетата направиха със сигурност всичко възможно да играят най-добрата си игра. Вчера обаче както в предишните мачове имахме проблем с посрещането и това е причината да нямаме положителен край във всички срещи. Играчите ни се постараха. Не съм съгласен, че аутсайдерите са обърнали България. Това е повече сензация. Последните два мача чувствах много голяма отговорност от гласуваното ми доверие от колегата ми Мартин Стоев и от федерацията да водя отбора. Беше чест за мен. Ще се постараем в домакинските мачове да направим много добри игри и да ги спечелим. Няма да бъде лесно сработката между тези, които играха и тези, които бяха сега на лагер. Със сигурност ще има отражение в техническата сработка. Но дано няма сривове, защото са опитни играчи” каза на летището Сарата.

Теодор Салпоров бе посрещнат от съпругата си Бойка, която днес е рожденичка, а Тодор Алексиев се видя с брeменната си в 9-тия месец Ваня. Посрещачът вече е по-добре след проблема със зъб и отокът му на дясната буза е спаднал. „Вече съм по-добре. Пих антибиотици и не ходих във Финландия на зъболекар. От тези шест мача не взехме това, което трябваше. Трябваше ни още една победа. Малко късмет не ни достигна всичко тепърва ще бъде наред. Нищо не е загубен. Най-трудното бяха пътуванията. Те просто те убиват, смяната на часовата разлика, недоспиването. За мен мисля, че съм дал всичко от себе си. Искрено се надявам да получа възможност да играя и в следващите две домакинска на Финландия и САЩ и ако го получа, ще дам всичко, на което съм способен” каза Алексиев.