Капитанът на България Владимир Николов говори пред медиите след днешното заседание на Управителния съвет на БФВолейбол.

„Ще направя всичко, което мога, за да бъде Матей в отбора“, каза Владо, след като вчера Казийски обяви, че напуска тима заедно с подалия оставка селекционер Радостин Стойчев и за момента не е ясно дали посрещачът на Тренто ще играе за лъвовете на олимпийските игри Лондон 2012.

„Бил съм на олимпиада, имам пето място, но се надявам и искам сега да направим нещо по-добро. И сигурно можем да го постигнем, ако Матей е в отбора, защото всички знаем как може да играе той“, заяви Николов.

„Отборът на България с Матей Казийски ще бъде много по-силен от отбор на България без Матей Казийски.“

„От една страна, като капитан на тима, трябва да говоря пред медиите, но каквото и да кажа, то се тълкува по грешен начин и бива обърнато срещу мен. Нямам правилен ход, защото другият вариант е да застана пред вас и когато ме питате нещо да казвам „нямам коментар“.

„От работата, която съм имал със Стойчев, съм преценил, че той е професионалист. Ако е преценил, че Цецо (Цветан Соколов), е в по-добра форма и той трябва да играе, може би е така.“

„Доколкото разбрах, ще почивам утре, а в четвъртък и петък ще тренирам. Все още не е ясно кой ще ни бъде треньор.“

„Не бях поканен на срещата с премиера Борисов. Разбрах за тази среща от медиите. Да, според мен това не е редно“, отговори Владимир Николов на въпрос дали е редно като капитан на България той да не бъде поканен на вчерашната среща между Радостин Стойчев, опитните играчи на тима и премиера Бойко Борисов.