“Не мога да коментирам дали очаквам волейболист на Марек Юнион Ивкони да попадне в разширения състав на националния отбор. Първо не е коректно, второ не е и моя работа. Никой от федерация няма да чуете да казва каквото и да било име за националния!” категорично обяви пред Гонг президентът на допичани и вицепрезидент на БФ Волейбол Ивайло Константинов.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО!

Той също така допълни относно националния ни тим: “Изцяло следим работата на Радостин Стойчев и щаба му след като встъпиха в длъжност. Имам наблюдения за това, което се случва и мога да кажа, че няма стъпки, които да притесняват когото и да било. Сериозни съперници за контроли преди Световната лига заради сериозните ни цели. За самите цели трябва да говори Стойчев, но до колкото го познаваме всички - целите винаги са големи“.

По отношение на новото този сезон в тима на Марек, босът каза: “Младостта е новото. Това ни стана хронично заболяване, но се радвам, че вече е добра диагноза! При младите един мач играят, два не толкова добре. Радостното е, че има един добър колектив. Аз самият видях един мач, какъвто винаги съм искал бе този с ЛукОйл Нефтохимик. Нашата цел винаги е била да играем добре. Никога не е имало цел да извоюваме титли, отличия и медали! За мен радостната новина е, че момчетата играят добре, че колективът стои добре и се реализира една успешна подготовка. Рано или късно резултатите ще дойдат. По отношение съперникът на Марек за 1/8-финал за Купата - не са непреодолими съперници. Иначе е перфектна формула за жребий”.

Самият Ивайло Константинов награди капитана на Марек Тодор Вълчев като носител на първата награда за играч на кръга в съвместното допитване сред треньори и журналисти на федерацията и Спортингбет. “За мен е радостна новина, че всички треньори на елитните отбори са гласували за него. Надявам се наистина да бъде стимул за всички състезатели защото едно такова седмично признание отдавна го планирахме, но едва сега се случи. А още по-радостна новина е, че става и с подкрепата на спонсор. Паричната награда не е такава, че може да стимулира играчите, но самият приз е такъв“ поясни още Константинов.