Председателят на БФВ Данчно Лазаров заяви, че Любо Ганев е упълномощен да води разговори с Найден Найденов да остане в щаба на националния отбор. На него ще му бъде предложено да остане помощник на Плачи, а освен това да стане треньор към БФВ като съюзен треньор и да работи с всички мъжки отбори.

„Искахме тандема „Найденов-Плачи“ да се запази. Двамата обаче категорично заявиха желанието да бъдат първи треньори. Заседанието продължи дълго и с тайно гласуване спечели Плачи с 8 на 7 гласа. Възложихме на Любо Ганев да води разговор с Найден да се опитаме да го убедим да остане и да работи заедно с Камило. Предложен е на Найден да стане треньор към БФВ като съюзен треньор и да работи с всички мъжки отбори. Едно от условията бе водачът на националния тим да не води клубен отбор“, каза Лазаров.

Любо Ганев потвърди, че днес ще води разговори с Найденов и обяви подробности около договора.

„Ще имам разговор с Найден днес. Гласуваха само членовете на УС, които бяха тук. Договорът е за 4 години и ще има залегнала точка, че няма право да води клубен треньор. Ще има изисквания за класирания и резултати и ще правим всичко възможно да ги изпълняваме.

При положение, че Найденов приеме условието да стане съюзен треньор то той ще трябва да напусне Марек. Уговорката с двамата е да си определят екипа и да го представят за одобрение. Няма причина да се действа припряно. Тепърва ще се поставят условията за класиранията. 4-годишен договор без условия няма как да стане“, допълни още Данчо Лазаров.

Относно Матей Казийски отношение взе членът на УС Петър Кънев. „Нека треньорът реши за Матей Казийски. Той ще бъде полезен, но нека старшията решава позицията. Федерацията е УС от 25 човека и това ще бъде обсъдено. Треньорът предлага УС утвърждава. Това не е частен отбор на Плачи или Найденов, това е България“, заяви Кънев.