Италианският специалист Камило Плачи е новият селекционер на националния отбор на България по волейбол – мъже. Управителният съвет на федерацията гласува тайно, но в крайна сметка досегашният помощник спечели битката с Найден Найденов, който водеше тима ни на Олимпиадата в Лондон.

Четвъртото място на Игрите не бе достатъчно за босовете на централата и те решиха отговорността да бъде прехвърлена изцяло върху италианеца.

Абсолютно неморален спрямо българския треньор е ходът на федерацията, тъй като в критичната ситуация около напускането на Радо Стойчев преди Игрите, Найденов единствен пое отговорността „да извади горещите кестени от огъня“.

Гонг разполага с информация, че националите също предпочитаха да работят с българин на поста старши треньор.

Качествата на Камило Плачи като волейболен специалист са безспорни, но в случая се потъпква репутацията на българките треньори. Припомняме, че дори актуалният селекционер на Левски Волей – Мартин Стоев, подкрепи идеята българин да е старши треньор.

Преди днешния избор на УС Найден Найденов категорично обяви, че няма да е помощник на Плачи, в същото време италианецът отрече обратния вариант.

Камило пристигна в България с нов помощник от Апенините. Вероятно по този начин волейболните национали ще бъдат ръководени изцяло от италиански екип.