Специално намаление на всички билети за волейболната Лига на нациите и Световното първенство по волейбол за мъже обяви организационният комитет на тези две събития.

Отстъпката от 10% е по случай един от най-светлите християнски празници – Великден и е в сила от 0:01 часа на 6-и април до 23:59 часа на 9-и април. Билети могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, както и онлайн на www.eventim.bg.

В дебютния сезон на волейболната Лига на нациите, България ще има привилегията да бъде домакин на два турнира от първата фаза.

От 1-и до 3-и юни столичната „Арена Армеец“ ще приеме двубоите от Група 5. Съперници на българите са Австралия, Русия и Сърбия.

Две седмици по-късно, от 15-и до 17-и юни, интригуващите сблъсъци  ще се пренесат в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна, където съставът воден от селекционера Пламен Константинов ще се изправи срещу олимпийския златен медалист от Игрите в Рио – Бразилия, носителя на трофея от последното издание на Световната лига през 2017-а година – Франция и Канада. 

След горещите емоции, които със сигурност ще ни донесат тези два турнира, през септември за втори път в историята България ще бъде домакин на най-големия волейболен форум – Световното първенство за мъже. Шампионатът на планетата ще се проведе от 9-и до 30-и септември, а градовете у нас, които ще приемат спортно събитие номер 1 у нас през тази година са Варна, Русе и София.

Националите ще започнат участието си в емблематичната зала „Конгресна“ в морската ни столица. Пред верните варненски фенове България ще се изправи срещу действащия световен шампион Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико.

По същото време „Арена Русе“ ще бъде домакин на сблъсъците от Група Б, в която са олимпийският златен медалист от Игрите в Рио - Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия.