Националните отбори на България по волейбол за девойки и младежи стартират днес битката си за място на европейско първенство.

В Тампере момичетата на Атанас Петров имат за съперници в група Д Беларус, Франция, Германия, Гърция и Финландия.

Днес е мачът ни с Германия, утре с Гърция от 17 часа, със същия начален час на 28-ми излизаме срещу Беларус, в събота волейболистките ни срещат домакина от 19:30, а отново от 17-сет в неделя е последната ни среща срещу Франция.

Младежкият национален отбор на България по волейбол играе довечера от 21 часа първа среща от квалификационния турнир за Европейско първенство срещу Холандия. Днес официално стартира надпреварата от група А в австрийския град Стейнбрун. Откриващата среща е Финландия – Черна гора, а след това и кратка церемония. Преди България – Холандия ще играят домакина Австрия срещу Швейцария. Всички отбори са настанени в спортната база „Вива”, което е комплекс със зали за 10 вида спорт, футболен терен с осветление и много други екстри. Базата е на 4-5 километра от градчето Стейнбрун.

Младежите ни водени от Христо Райчев вече направиха две тренировки. „Залата е много хубава и събира около 200 зрители. Видяхме съперниците и очаквам много силна и трудна квалификация. Абсолютно всички тимове показват завидни умения и няма да ни бъде никак лесно. Всеки мач ще бъде много важен за нас. Домакините не крият, че искат да се класират директно, докато холандците показват явно самочувствие” сподели пред Гонг от Стейнбрун тийммениджърът на младежите ни Христо Апостолов.

Програмата на младежите: днес от 21 часа срещу Холандия, утре от 18:30 мач с Австрия, в петък от 16-сет срещаме Швейцария, в събота – Финландия от 21 часа и в неделя също от 9 вечерта е мача ни с Черна гора.

От тази евроквалификации директно на първенството отива първият отбор, а другите два тима играят допълнителни турнири.