Треньорът на пловдивския Виктория Волей Драго Иванов стана селекционер на националния волейболен отбор кадети. Той ще работи с изцяло нов състав, след като миналогодишният тим вече ще играе при младежите. Сега Иванов ще разчита на момчета от набор 1993 и 1994 година.

Първото изпитани на новите кадети ще бъде още в края на този месец. От 27 до 30 декември националите ще играят три контроли с връстниците си от Гърция, като нашите момчета ще гостуват в южната ни съседка по молба на местната волей федерация.

По същото време младежкият отбор на България със селекционер Николай Желязков ще участва в международен турнир в Испания, който е част от подготовката за квалификациите през април.

За гастрола до иберийската страна Желязков ще включи в отбора трима състезатели от школата на Виктория Волей. Това са Иван Иванов, Пламен Драгиев и Венцислав Трифонов.

Далеч повече са момчетата от най-проспериращата школа в България в тима на кадетите. Драго Иванов ще гради гръбнака на националния отбор от състезателите, които спечелиха тазгодишното издание на „Дерби Къп” в конкуренцията на едни от най-силните европейски отбори в тази възраст.