Треньорът на младежкия ни национален отбор по волейбол Драган Иванов бе изключително щастлив след победата с 3:1 над Аржентина, която прати „трикольорите“ на полуфинал срещу Сърбия на Световното първенство в Бразилия.

„Сериозни момчета със сериозно отношение към работата – това бе единствената рецепта за класирането ни на полуфиналите. Ако преди заминаването ни казах, че влизането във финалната четворка ще бъде един изключителен резултат за този отбор, тъй като познавам качествата на противниците, съм много щастлив за стигането ни дотук. За нас приказката продължава, ще видим докъде“, коментира специално за Гонг наставникът.

„Ние успяхме да окомплектоваме състава два дни преди да излетим. Тренирахме със съвсем различен състав в подготвителния лагер, а двама от основните ни състезатели се появиха директно след Европейското първенство. Четирима от мъжкия отбор са в нашата шестица.“

„Според мен мачът с Тунис бе по-тежък и по-сложен за водене и спечелване. Ако успеем да прескочим Сърбия, ще е един невероятен резултат. Той отново ще е плод на колективни усилия, нито един състезател не може сам да се нагърби с реализирането на такъв резултат.“

„Благодарих на момчета за невероятния подарък, който им направиха. Щастлив съм, защото в този ден моят клуб Виктория Волей празнува своята 10-годишнина.“, завърши Иванов.