Селекционерът на националния отбор по волейбол на Канада Глен Хоуг сподели на българска земя, че е впечатлен от обстановката. Първият двубой от Световната лига между „трикольорите“ и „кленовите листа“ е утре, събота, 30 май.

„Щастлив съм, че съм в България. Впечатлен съм от обстановката, хотела и мястото, където се намираме. Не знам какво мислят играчите, но това е моето лично мнение“, заяви старши треньорът на официалната пресконференция в Правец преди мачовете.

На срещата с медиите присъстваха още селекционерът на нашия тим Пламен Константинов, капитанът на българския отбор за мачовете от Световната лига Владимир Николов и президентът от комисията по правилата на играта към FIVB (Международната федерация по волейбол) Александър Джеймс Стил от Шотландия.

Срещите между двата тима са на 30 и 31 май в „Арена Ботевград“. Първият мач стартира в 17.30 часа.

„Надявам се след месец отново да се върнем в България за финалите от Световната лига, когато ще имаме възможност да видим и Черно море“, продължи наставникът на северноамерикацните, цитиран от официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

България ще бъде домакин на финалите от втора група на Световната лига, които ще се проведат в Двореца на културата и спорта в морската ни столица Варна.

„Изморени сме от дългия път, но това не ни оправдава. България е много силен отбор и смятам, че ще се получат невероятни срещи, с които да зарадваме зрителите“, завърши наставникът.

За последно двата отбора играха един срещу друг на Световното първенство в Полша през 2014 година, когато нашите момчета водеха с 2:1 гейма и имаха предимство в четвъртата част, но допуснаха пълен обрат и загубиха с 2:3.