Дузина звезди ще спят под един покрив в Боровец, след като Тони Зетова и всичките ни национални волейболистки ще разчитат на гостоприемството на легендата Димо Тонев за 11 дни по време на лагера си за важната евроквалификация.

Завърналата се в националния отбор на България Тони Зетова вече е с тима и стартира подготовката си за спечелване на евровиза. Съставът ще тренира в Арена Самоков до средата на месеца, а ще спи и релаксира в хотела на Димо Тонев – „Св.Георги” на Боровец.

В първите дни заниманията с 13 момичета ще бъдат водени от Петър Дочев, защото селекционерът Драган Нешич има още ангажименти с клуба си Йези в Италия. Първи в лагера се включиха 6 момичета, които се качиха в автобуса на националките, а още седем замиха на Рила със собствен транспорт. Първи на сбора се явиха Петя Цекова, Елица Василева и избраничките от родното първенство. В следващите 48 часа ще се присъединят и другите ни класни волейболистки като Ева Янева, Любка Дебърлиева, Евелина Цветанова, Цветелина Заркова, Таня Събкова, Кремена Каменова, Страшимира Филипова и Диана Ненова.

Лагерът на женската ни селекция ще продължи до първите контроли, който са в Мадрид срещу Испания на 15, 16 и 18 май. Оттам припомняме, че волейболистките ни ще пътуват директно за Гуарда (Португалия), където е са мачовете ни от група F на европейските квалификации на 21, 22 и 23 май. Вторият турнир в групата, където, освен България, са и отборите на Гърция, Португалия и Финландия, ще се играе в Самоков на 28, 29 и 30 май.