Женският ни национален отбор по волейбол се подготвя в Холандия за предстоящата олимпийска квалификация в Турция. Момичетата на Марчело Абонданца постигнаха загуба и победа в официалните контроли с домакините, а в допълнителната двустранна игра днес българките спечелиха с 2:1 гейма.

Помощник треньорът на Абонданца – Димо Тонев говори се включи на живо от Холандия в предаването Голлинията и говори за лагера и очакванията на тима за предстоящите квалификации.

Ето какво сподели той:

доволни сме. Наясно сме за какво трябваше да дойдем в Холандия, в първия мач видяхме много наши грешки, много неща, които трябва да доизпипаме преди квалификацията в Турция. Във втория мач играхме значително по-добре.

Знаем възможностите на нашите състезатели, имаме различни варианти за шестица, но не очаквайте да разкрия тактическите ни варианти.

В почти всички състезателки има доста голямо израстване, и технически и организационно. В едни повече, в други по-малко. Това е хубаво, защото сега можем да разчитаме на състезателки, които са добре технически.

Десислава Николова е една от състезателките, които ще ни бъдат много полезни. Млада състезателка, която може да израства още, има накъде да израства, но имаме нужда от нея. Оправдават се нашите очаквания.

Това, че някои от състезателките смениха своите отбори с течение на шампионата, не е хубаво. Но в случая на Емилия Николова и Мария Каракашева им помогна.

Мисля, че всеки един отбор има шансове. Едни имат по-големи, други по-малки шансове. Ние отиваме и ще се постараем да излезем от групата ни, да отидем на полуфинали и там ще видим какво ще стане.

Цялото на интервю на Димо Тонев чуйте в звуковия файл!