Един от най-добрите сръбски волейболисти Андрия Герич нареди България сред най-силните на Стария континент в навечерието на Европейското първенство в Русия. Българите стартират с амбиции, както логично и сърбите.

„Трофеите не могат да угасят глада за победи…”, така започва интервюто на Герич пред вестник „Вечерни новости”.

В 13-та си година като част от представителния тим на страната си Андрия очаква наближаващия шампионат в Русия със същия жар, както и първото си участие през 1995-та година в Атина. Тогава Герич е бил най-младият в сръбския отбор, а сега е един от най-опитните в селекцията.

„Първенството в Русия е изключително предизвикателство за мен”, споделя волейболистът. „В подготовката видяхме за пореден път, че вече няма леки противници, а на Европейското всеки мач ще е оспорван. Може една топка да реши изхода от дадена среща”, коментира още сърбинът.

„Амбициите ни са същите като преди. Всички искаме титла, надяваме се на финал”, добавя Андрия Герич и твърди, че на първенството на Стария континент фаворити няма: „Италия не е толкова силна като преди. Русия също показва слабости, но се появиха поляците, българите, немците. Всички селекции са добри и всяко отпускане може да е пагубно.