С минута мълчание в памет на жертвите от трагедията край Ямбол започна първия по рода си Мач на звездите във волейболна България. Съпричастни към случилото се, националите и организаторите премахнаха всички шоу елементи в предвидената като спектакъл среща, с която Евгени Иванов, Иван Тасев и Константин Тюфекчиев си взеха сбогом от полето с варненската публика. Без музика и шоу елементи премина целия мач в знак на съпричастност и траур. В зала Конгресна се чуваха само аплодисментите и виковете на публиката.

Двата отбора сътвориха червено-син сблъсък, след като отбора на Звезди в чужбина бе с червени екипи със златни звезди, а Звезди на НВЛ - в сини такива. Силвано Пранди, Камило Плачи и щабът на чужденците бе избрал да като облекло сини дънки и червени блузи, докато Брунко Илиев заедно с Найден Найденов и Северин Димитров заложиха на червени долнища на анцунг и сини спортни блузи.

Първата точка в Мача на звездите бе на Евгени Иванов, след като Иван Тасев комбинира с него. След две поредни точки на Христо Цветанов за 5:1 в полза на легионерите, Брунко Илиев поиска прекъсване. Това не подейства на участниците в Национална волейболна лига и те допуснаха на прекъсването да губят с 3:8. Пушката направи 11:6. Валентин Братоев излъга противниците си и атакува успешно за 11:7. Владимир Николов демонстрира отлична блокада срещу Методи Ананиев с помощта на специалната си протеза на дясната ръка за 13:7. След поредната успешна атака за тима на Пранди, Брунко Илиев реши Теодор Богданов да напусне полето за сметка на Виктор Йосифов. Владимир Николов изненада по атрактивен начин либерото на родните звезди Владислав Иванов и второто техническо прекъсване дойде при 16:8. Цветан Соколов успя да надиграе Пламен Константинов за 17:10, след като топката излезе в аут от блокадата на Гибона. Отново Пушката бе резултатен за поредното повеждане на „червените” със 7 точки - за 20:13. Последва ас на капитана на тима (21:13), но след това Георги Братоев пусна топката пред погледа на Алексиев и Николов, разпределителят обаче сбърка от сервис веднага след това. Професора поиска първото си прекъсване при разлика от 6 точки за неговия тим (22:16). Владо Николов получи серия от аплодисменти след силова атака за 23:16. Легионерите изпуснаха първия си геймбол при 24:17, след като Цецо Соколов успешно атакува по диагонала, при същият обаче сгреши началния удар и така Звездите в чужбина поведоха на Звездите от НВЛ с 1:0 гейма след 25:18 точки.

Сълзи в очите рукнаха на почивката, когато официално сбогом с варненската публика си взеха Евгени Иванов, Иван Тасев и Константин Тюфекчиев, а БФВ подари на рефера и статуетка "Златна свирка". Тримата получиха огромни букети, значки и плакети. Пушката не успя да сдържи емоциите си при бурните овации на феновете.

Такива моменти могат трудно да се опишат с думи, защото емоциите наистина те карат да настръхнеш. А любовта на публиката Пушката получи огромен израз и след Мача на звездите, като феновете го бяха обградили над 30 минути.

Във втория гейм за червените разпределител бе Андрей Жеков, който „официално” замени Иван Тасев, а Светозар Иванов влезе на местото на Пушката. Добра серия на Гибона от сервис и завършваща атака на Владо Николов позволи на чужденците за изравнят за 3:3. Объркване в резултата имаше при първото прекъсване от 7:7 стана първо 8:7 за българите, а после 8:7 за легионерите. Мощна атака демонстрира Владо Николов за 10:8, като точката остави на земята либерото Иванов. Равностойната игра продължи и резултата се движеше точка за точка. Гибона и Тодор Алексиев изведоха тима си напред, а тройна блокада доведе до 14:12. Тогава Методи Ананиев излезе от полето, а на негово място се появи Иван Колев. Новото равенство бе при 15:15. След атака на Алексиев на сантиметри от линията, сините българи поведоха с 16:15. Христо Цветанов обаче не само изравни, но и даде аванс на чужденците след две поредни точки (17:16). Брунко Илиев направи пълна смяна Ананиев – Колев при 18:16. Цветанов повтори една от емоционалните си реакции – на полето до мрежата познат от Олимпиадата, след това реализира отново за 20:16. Владо Николов направи 21:16. Легионерите пропуснаха два геймбола, но след сервис в аут за 25:20, Звездите в чужбина поведоха на Звездите в НВЛ с 2:0 гейма.

Данаил Милушев влезе в игра за легионерите в третия гейм заедно с Мирослав Градинаров на местата на Владимир Николов и Пламен Константинов, а за противниковия тим разпределител стана Иван Зарев. Статуквото в резултата се запази в полза на червените и в третата част легионерите водеха с 8:6 на първата почивка. При 11:10 отново за чужденците Николай Учиков замени Цветан Соколов в синия лагер. При 13:10 Бойко Бонев пък влезе вместо Валентин Братоев. Зрелищна атака сътвори Дани Милушев за 16:14, като прокара топката между тройната блокада на българите. При 18:16 за червените Тодор Алексиев отстъпи мястото си на Мартин Пенев.

След изключително подмладяване на полето и от двете страни на мрежата, сините погониха само на една точка пасив червените (22:23) след ас на Методи Ананиев. Капитанът на шампиона Левски Сиконко обаче не успя да посрещне атаката на Милушеви и така дойде първият мачбол при 24:22, а ас на Мартин Пенев затвори мача при 25:22 и така червените Звезди в чужбина биха с 3:0 гейма сините Звезди на НВЛ.

В залата на ВИП ложите бе целият ни национален отбор по художествена гимнастика начело с Мария Гигова и Илиана Раева. Грациите са във Варна за стартиралото Държавно първенство. На трибуните бяха и националите Боян Йорданов и Красимир Гайдарски.