Дневната програма на националния ни отбор по волейбол – жени ден преди първия мач от решителната световна квалификация в Конелиано, може да се обобщи с три думи – топка, подарък, щанги.

Преди обяд 12-те националки направиха тренировка в „Зопас Арена”. Един час момичетата се потиха с различни тактически упражнение и наблегнаха на началния удар. Сериозната подготовка за последната битка за виза за Мундиала в Япония догодина продължава, като всяка едно от националките се раздава напълно и няма здравословни проблеми.

Преди България в залата както снощи, така и днес бяха състезателките на Чехия, които впечатлиха с ръста си. Утре тимът ни играе именно с чехкините от 19 часа българско време.

По време на обяда волейболистките ни изненадаха кондиционния ни треньор Алесандро Брачески, който днес има рожден ден. От името на отбора италианецът, който се грижи за физиката на момичетата ни, получи подарък.

Следобед националният ни тим ни няма да има тренировка с топка в залата, а ще заложи на щанги. От 16 часа местно време момичетата ще влязат във фитнеса, а след това имат видеоразбор.

Италиански журналисти и скаути на другите отбори гледаха първата тренировка снощи на нашите момичета в Конелиано. Те попитаха Драган Нешич дали може да заснемат заниманието и получиха положителен отговор, защото тимът ни не се крие от съперниците. Заради задуха и влагата волейболистките боя се поизпотиха.

Самото съоръжение „Зопас Арена” е чисто нова. Първият мач в нея е бил през октомври месец миналата година и е противопоставил местният Зопас срещу клуба на Нешич Йези. Съоръжението пълни трибуните си на всяка среща с любители на волейбола от 38-хилядното градче Конелиано.