Министърът на физическото възпитание и спорта от служебния кабинет Петър Стойчев проведе нова среща с ръководството на Българската федерация по волейбол, но този път обаче и в присъствието на мениджъра на мъжкия ни национален отбор по волейбол Владимир Николов.

След като на 19 март Стойчев направи първата среща в качеството си на министър именно с волейбола, сега бе осъществена нова визита с инж. Данчо Лазаров и ген. секретар Станислав Николов и Владо Николов.

Както преди 39 дни и сега основна тема е било участието на България в Световната лига и Европейското първенство през септември в Дания и Полша. МФВС и БФВ отново са говорили и обсъдили детайлно финансирането на участието и подготовката на тима ни в двата форума, за което централата уверява, че е представила необходимите документи в срок.

Министър Стойчев е уверил Лазаров и компания, че държавата ще окаже пълно съдействие и ще изпълни своите ангажименти по отношение на нашата подготовка и участие в тези волейболни форуми. Бившият маратонец е отбелязал и отличното взаимодействие по този въпрос със Столична община и кмета г-жа Йорданка Фандъкова.

Стойчев и представителите на БФВ пак са говорили и за женския ни национален отбор, който ще участва в много надпревари, Европейско първенство, Гран При, а и Европейската лига. За това е била обсъдена и организацията на домакинството на финалите на този форум във Варна.